Geplaatst op

Graaf E.Tamine in deel 8 van het Kasteelfeuilleton:

 
Graaf Eduard Tamine stamt af van eigenaren van katoenplantages in India. Deze heer is recht doorzee, lang van stof, maar zeer geliefd vanwege zijn immer doordachte en met humor doorweven betogen. Zijn postuur is Noord Europees lang en slank, maar hij heeft raven zwart haar dat toch iets van Indiase genen doet vermoeden. Hij is getrouwd met Gravin Gros Grain (over wie een andere keer meer) en ze hebben een zoontje: Tarlatan.

De familie Tamine is al 2 eeuwen in Nederland en de graaf heeft in Gent gestudeerd voor textiel ingenieur. Net als hij, weet ook u vast dat de katoenproductie in milieu-opzicht nogal vervuilend is en zoals het past bij onze natuurminnende kasteelbewoners is hij dan ook helemaal fan van hergebruik.

Met trots kunnen we dan ook stellen dat onze – pardon, zijn- etamine van gerecycled katoen is, zowel de witte als de zwart versie. De breedte is 90 cm en het is goed verstevigd met appret, zodat het weer stevig genoeg opdroogt, ook als u ervan houdt etamine lekker nat te verwerken. Overigens adviseert de graaf zelf om het te stomen, dan druipt het minder en is het sneller droog. Wist u dat als u 2 lagen etamine op elkaar legt (schuin van draad) u dan hele goede Sinterklaasmijters kunt maken? 3x raden wie er – met pruik 😉 – Sinterklaas speelt op het Kasteel…..
Witte en zwarte etamine.
Etamine (buckram) als basis voor hoed,fascinator of Sinterklaas mijter
Etamine (buckram) als basis voor hoed, fascinator, Sinterklaasmijter